Στον αέρα βρίσκονται τα ΚΕΠ

Στον αέρα βρίσκονται τα ΚΕΠ

Αρ. Πρωτ. 4959/25.01.2012

Προς Υπουργό:
- Εσωτερικών

Με τον κίνδυνο του λουκέτου απειλούνται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε όλη τη χώρα, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι οξύτατα. Τα περισσότερα από αυτά υπολειτουργούν, εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των απασχολουμένων σε αυτά. Στα 1.081 ΚΕΠ σε όλη την επικράτεια, έχουν απομείνει 2.390 μόνιμοι υπάλληλοι, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να ανταποκριθούν σε όλα τα αιτήματα που προκύπτουν.

Πέραν, όμως, της υποστελέχωσης και της μείωσης του προσωπικού, οι αρμοδιότητές των ΚΕΠ διαρκώς διευρύνονται και προστίθενται νέες, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος προγραμματισμός. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός να ταλαιπωρούνται και να συνωστίζονται πολίτες, που θέλουν να εξυπηρετηθούν, σχηματίζοντας καθημερινά ουρές. Ο θεσμός των ΚΕΠ υπήρξε αρκετά σημαντικός για τη δημόσια διοίκηση, μειώνοντας ως ένα βαθμό τη γραφειοκρατική διαδικασία και επιταχύνοντας διοικητικές πράξεις. Οφείλει, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να ενισχύσει και να αναβαθμίσει τη λειτουργία τους και να μην τα οδηγήσει με την πολιτική της σε οριστικό κλείσιμο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία και ο ρόλος των ΚΕΠ, τα οποία υπολειτουργούν και κινδυνεύουν με λουκέτο;